Recomandări ale polițiștilor brăileni pentru conducătorii auto

De IPJ Braila 05 Ianuarie 2016, 12:14 Fapt divers

În condiţiile atenţionărilor meteorologice, conform cărora se vor produce fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, poliţiştii brăileni recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă de conducere şi să respecte regulile de circulaţie ori îndrumările poliţiştilor rutieri.

În zonele de sud și sud-est, precipitațiile anunțate de meteorologi pot produce polei pe arterele rutiere, condiții în care recomandăm celor care se vor deplasa în zonele aflate sub atenționare meteo să circule prudent, cu viteză redusă și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare față de celelalte autoturisme.

În condiţiile unui trafic aglomerat, poliţiştii vă recomandă să vă păstraţi calmul, să nu uitaţi de politeţea rutieră şi să nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, toţi conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

În situaţia în care vizibilitatea este redusă din cauza ceţii, ploii, lapoviţei sau ninsorii, poliţiştii rutieri recomandă folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, permanent, astfel putând reduce riscul producerii unor accidente, pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare, folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie/climatizare şi folosiţi corect luminile de ceaţă!

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

ATENŢIE! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Totodată, pietonii sunt sfătuiţi să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 

Autor IPJ Braila 05 Ianuarie 2016, 12:14 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii