Permanent, în serviciul comunității

De IPJ Braila 10 Februarie 2020, 20:48 Fapt divers

Polițiștii au intervenit, în perioada 07 - 09 februarie a.c., la peste 100 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare. În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

În perioada 07 - 09 februarie a.c., poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 20 de acțiuni și s-a intervenit la 105 evenimente, dintre care 74 sesizate prin 112.
Totodată, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate şi Poliţiei Oraşului Ianca au acţionat în şcoli pentru menţinerea siguranţei în unităţile de învăţământ şi în proximitatea acestora.

În urma activităților, polițiștii au aplicat pentru neregulile constatate 453 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 210.000 de lei.
Poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 39 de permise de conducere auto.
De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
Aseară, în jurul orei 18:45, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din sat Custura, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii de domiciliu.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că brăileanul nu posedă permis de conduere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.305 lei conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
*
Tot aseară, ora 19:20, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei au oprit-o în trafic, pentru control, pe o femeie, în vârstă de 47 de ani, din comuna Cireşu, în timp ce conducea un vehicul pe DJ 203R, pe raza satului Batogu.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că brăileanca nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind sancţionată contravenţional conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

Autor IPJ Braila 10 Februarie 2020, 20:48 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii