Faptele antisociale sancționate de polițiștii brăileni

De IPJ Braila 14 Martie 2016, 11:02 Fapt divers

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni acţionează în sistem integrat şi desfăşoară activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi siguranţă rutieră.

În zilele de 11 şi 12 martie, forţele participante au acţionat în zona pieţelor şi unităţilor de alimentaţie publică cu profil cafe-bar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii, inclusiv la regimul armelor şi muniţiilor şi la regimul rutier.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 46 de unităţi comerciale şi societăţi tip cafe-bar, au legitimat 176 persoane, dintre care 31 au fost controlate corporal sumar, şi au verificat în trafic 92 de autovehicule, fiind efectuate 49 de testări cu aparatul etilotest.

Poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.865  de lei, 11 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, una conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 17 la O.U.G. 195/2002 (republicată) privind circulaţia pe drumurile publice şi 7 pentru alte abateri.

Exemplu:

- Vineri, la ora 19:20, poliţiştii l-au depistat pe B.Ionuţ (26 de ani), din Brăila, în timp ce se afla în incinta unei societăţi comerciale, cu profil pariuri spertive, situată la parterul unui bloc de pe Bulevardul Dorobanţilor, purtând asupra lui un cuţit tip briceag, cu lungimea totală de 24 de cm.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor Art. 372 din Codul penal.
- Tot vineri, la ora 12:20, poliţişti de la Biroul de Ordine Publică l-au depistat pe M.Neculai (29 de ani), din judeţul Iaşi, în timp ce oferea spre vânzare, în Piaţa Vidin, 19 pilote şi materiale textile, în alte locuri decât cele autorizate de lege şi fără a deţine documente legale de provenienţă.
Acesta a fost sanţionat contravenţional, conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare de 500 de lei, iar marfa, în valoare aproximativă de 3.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.       
- În aceeaşi zi, poliţiştii l-au depistat în Piaţa Pistruiatul, pe administratorului unei întreprinderi individuale care comercializa legume şi fructe, în alte locuri decât cele autorizate.
Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel depistat a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
***
Vineri, 11 martie a.c., poliţişti de la Biroul Proximitate au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică în zona a 14 unităţi şcolare din municipiu, pentru identificarea elevilor care absentează de la cursuri şi pentru respectarea legislaţiei privind comercializarea alcoolului şi a produselor din tutun minorilor.

Poliţiştii au verificat 14 paznici care efectuau serviciul la unităţile de învăţământ şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 7 unităţi comerciale din zonele învecinate unităţilor şcolare, fără a fi constatate probleme deosebite, şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii au depistat 5 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens în care poliţiştii i-au informat pe reprezentanţii legali ai acestora, precum şi unităţile şcolare, pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

 

Autor IPJ Braila 14 Martie 2016, 11:02 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii