Minivancanța de Revelion s-a încheiat, polițiștii brăileni prezintă bilanțul acțiunilor desfășurate

De IPJ Braila 04 Ianuarie 2018, 22:02 Fapt divers

570 de polițiști, peste 150 de intervenții la evenimente, 160 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.
 
În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, 570 de poliţişti au acționat zilnic, în judeţul Brăila, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Structurile de poliție au intervenit la 155 de evenimente, dintre care 129 sesizate prin SNUAU 112. Au fost sesizate 92 de infracţiuni, dintre care 17 au fost constatate în flagrant delict. Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 160 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 24.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 3 pentru consum de alcool și 8 pentru viteză. De asemenea, au fost reținute 9 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.

 

Autor IPJ Braila 04 Ianuarie 2018, 22:02 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii