Polițiștii avertizează: Înrăutățirea vremii creează pericole pentru circulația rutieră

De IPJ Braila 05 Ianuarie 2017, 18:46 Fapt divers

Poliţiştii brăileni atenţionează în privinţa pericolelor pe care circulaţia în condiţii de vreme nefavorabilă le poate reprezenta pentru participanţii la trafic.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare, pentru judeţul Brăila, cu cod portocaliu de viscol, în perioada 06 ianuarie a.c., orele 02:00 – 18:00, respectiv cu cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite, în perioada 06 ianuarie a.c., ora 20:00 – 07 ianuarie, ora 10:00, îi sfătuim pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu este necesar.

Poliţiştii brăileni vă recomandă:

* Înainte de a pleca la drum, trebuie să vă interesați de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi să vă pregătiți autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

* Asigurați-vă o vizibilitate bună, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, şi verificați dacă sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz sunt în perfectă stare de funcţionare.

*Adaptați viteza la condiţiile meteo şi de trafic, circulați cu viteză redusă și păstrați o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule.

* Adoptați o conduită preventivă în trafic şi respectați indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

* Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

* În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

* Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

 

Autor IPJ Braila 05 Ianuarie 2017, 18:46 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii