Polițiștii brăileni la datorie pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo

De IPJ Braila 06 Ianuarie 2016, 12:40 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează în această perioadă pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. 5 persoane fără adăpost au fost salvate de la îngheţ.

Poliţiştii acţionează pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

În acest context, au fost aplicate conducătorilor auto 77 sancțiuni contravenționale, inclusiv pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă.

De asemenea, au fost salvate de la îngheț 5 persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale, de către unitățile de Ambulanță.

Întrucât până astăzi la prânz este în vigoare o informare meteorologică potrivit căreia vremea se va menţine rece în toată ţara, se vor înregistra temperaturi coborâte (ger noaptea şi dimineaţa) și există riscul formării poleiului, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, în funcţie de starea carosabilului, şi să mărească distanţa în mers.

De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Înainte de a porni la drum, recomandăm călătorilor să se informeze cu privire la condițiile meteo în vigoare, pe traseul pe care îl aleg, cu privire la orarul de zbor sau la mersul trenurilor.

 

Autor IPJ Braila 06 Ianuarie 2016, 12:40 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii