Trei brăileni cercetaţi pentru braconaj piscicol pe fluviul Dunărea

De Redactia 06 Iunie 2018, 14:57 Fapt divers

pestePoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni de combatere a faptelor de braconaj piscicol, au depistat trei brăileni care desfăşurau activități de braconaj piscicol.

În data de 05 iunie a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila, pe timpul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat pe fluviul Dunărea, în zona km 227, respectiv 60, Braţ Măcin, trei brăileni, cu vârste cuprinse între 44 şi 63 de  ani.  

Aceştia desfăşurau activităţi de pescuit comercial folosind o barcă din fibră cu motor și un dispozitiv artizanal electric, o barcă din tablă, o plasă din aţă şi o plasă monofilament.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, pescuit electric, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:
Comisar de politie LAZĂR DENIS

 

Autor Redactia 06 Iunie 2018, 14:57 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii