Perchezitii efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.

De Redactia 24 Iunie 2014, 15:45 Fapt divers
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - ST Galaţi au efectuat şapte percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
    
La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi, Neamţ şi Brăila la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori şi spălare de bani.

În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, începând cu anul 2011, ar fi acţionat prin intermediul unui salon de masaj, care funcţiona sub paravanul unor societăţi comerciale de prestări servicii de întreţinere corporală. În realitate, cadrul salonului, membrii grupării ar fi exploatat sexual mai multe tinere, multe dintre acestea minore.

Din cercetările efectuate a reieşit că victimele ar fi fost exploatate sexual, contra unor importante sume de bani, o mică parte din acestea ajungând în posesia victimelor.

În urma probatoriului administrat, cinci dintre membrii grupării infracţionale au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi vor solicita Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a celor cinci persoane, pentru 30 de zile.
La activităţi au participat şi jandarmi.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI şi al Serviciului Român de Informaţii.

 

Autor Redactia 24 Iunie 2014, 15:45 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate