Persoane reținute pentru trafic de minori și proxenetism

De IPJ Braila 18 Iunie 2019, 11:56 Fapt divers

În data de 12 iunie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brăila, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Brăila, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în municipiile Brăila, Constanța și Focșani, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism.           

Au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, fiind reținute. Polițiștii au ridicat 12 telefoane mobile, un laptop, 10.882 de lei și 50 de euro.

Din cercetări a rezultat faptul că bănuiții ar fi constituit o grupare infracțională organizată și ar fi exploatat sexual mai multe tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care 3 minore, în vederea obținerii de foloase materiale.

Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare (inițiind cu acestea false relații de iubire) și, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuințe din municipiile Galați, Brăila, Focșani și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin prostituție.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila şi jandarmi. Totodată, aceștia au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

 

Autor IPJ Braila 18 Iunie 2019, 11:56 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii