75 de permise și certificate de înmatriculare reținute, într-o săptămână, de polițiștii rutieri brăileni

De IPJ Braila 29 Mai 2018, 21:04 Fapt divers

actiuni polițiePolițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 700 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 75 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 21 - 28 mai  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 746 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 51 de permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 24 de certificate de înmatriculare.
*
În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Gemenele, în timp ce conducea un autoturism pe DJ221, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,49 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
*
Tot ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Grădiştea, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,96 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Autor IPJ Braila 29 Mai 2018, 21:04 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii