Minori, cu vârste între 11 și 17 ani, cercetați penal pentru furt calificat

De IPJ Braila 17 Octombrie 2019, 18:25 Fapt divers

În data de 15 octombrie a.c., polițiștii brăileni i-au depistat pe șase minori, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În ziua de 15.09.2019, poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale i-au identificat pe patru minori, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, bănuiți că ar fi sustras mai multe bunuri electronice dintr-un imobil din municipiul Brăila.

În fapt, la data de 02.10 2019, polițiștii au fost sesizați de către o brăileancă, în vârstă de 39 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri dintr-un imobil.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în jurul orei 22:30, minorii ar fi pătruns în imobil, prin forțarea geamului de la grupul sanitar, și ar fi sustras un televizor tip plasmă, două sisteme audio, un videoproiector și alte componente periferice.

Polițiștii au reușit să recupereze întreg prejudiciul, în valoare totală de 2.000 de lei, bunurile fiind înapoiate persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
*

De asemenea, în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Comunal Măxineni i-au identificat pe alți doi minori, ambii în vârstă de numai 14 ani, din localitatea Corbu Nou, bănuiți de comiterea infracţiunilor de furt calificat și distrugere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în perioada 07-19.07.2019, minorii i-ar fi distrus mașina unui bărbat și i-ar fi sustras bancheta din spate, iar ulterior ar fi pătruns, prin efracție, în magazia bisericii din Corbu Nou, de unde ar fi luat două plăci de OSB.

Prejudiciul creat ajunge la suma de aproximativ 3.000 de lei.

Poliţiştii au reușit să recupereze bunurile sustrase, fiind găsite în podul unei magazii dezafectate, ce se află în apropierea școlii din localitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat și distrugere.

 

Autor IPJ Braila 17 Octombrie 2019, 18:25 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii