Mesaje preventive adresate copiilor pentru prevenirea disparițiilor

De IPJ Braila 13 August 2018, 16:00 Fapt divers

mesaje copiiAstăzi, poliţiştii brăileni li se adresează copiilor pentru prevenirea dispariţiilor. Nu sunt puţine cazurile în care cei mici, antrenaţi în jocuri şi joacă, uită că cineva drag lor se gândeşte la ei neîncetat şi se întreabă: "Ce-o face puiul meu acum?" .

Dragă copile, pentru a nu-ţi speria nejustificat părintele, ține cont, atunci când nu eşti sub supravegherea lui, de următoarele sfaturi:

Dacă ai un telefon mobil pe care părintele ţi l-a lăsat să comunice cu tine, ia-l după tine şi nu-l uita într-un loc în care nu-l poţi auzi. Răspunde de fiecare dată când te sună mama sau tata, chiar dacă jocul în care eşti implicat este foarte distractiv. Dacă nu ai reuşit să răspunzi, sună-ţi înapoi, imediat, părintele şi nu-l lăsa să se îngrijoreze. În fiecare dimineaţă asigură-te că telefonul este încărcat.

Atunci când pleci afară la joacă, anunţă-ţi familia unde te vei juca şi cu cine. Dacă, în timpul jocului, tu şi ceilalţi copii vă hotărâţi să plecaţi în alt loc decât ai anunţat acasă, mergi şi anunţă-ţi părinţii despre această schimbare.

Dacă pleci cu familia în vacanţă, nu te depărta niciodată de părinţii tăi. Este bine să memorezi numărul de telefon al unuia dintre părinţi. Dacă se întâmplă să te rătăceşti, nu te depărta de locul în care ai constatat că eşti singur şi apelează la un adult care îţi inspiră încredere - un poliţist, o mamă cu un copil, o vânzătoare - pentru a te ajuta să-ţi suni părinţii.

 

Autor IPJ Braila 13 August 2018, 16:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii