Legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei verificata de politistii braileni

De A.Frangu 03 Octombrie 2013, 07:26 Fapt divers
La data de 1 septembrie a.c.,Poli?ia Româna a demarat o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor în domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.

Astfel, în perioada 21-27 septembrie, la nivel national, s-au desfasurat actiuni la care au participat politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi ale inspectoratelor de politie judetene.

La nivelui Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cei 395 de politisti (dintre care 29 ofiteri de investigare a fraudelor, 319 de ordine publica si 47 rutieri), angrenati în actiune, au efectuat 63 controale, dintre care 48 la societati comerciale si 15 la persoane fizice, fiind verificate si 237 mijloace de transport.

Politistii au constatat 3 infractiuni, dintre care 2 la Legea nr.241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si una la Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 3 persoane, valoarea prejudiciului estimat fiind de 3.946 lei, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscarii este de 14.289 de lei.

Au fost aplicate si 26 de sanctiuni contraventionale, dintre care 9 la Legea 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite si 17 la alte acte normative, în valoare totala de 18.980 de lei, si a fost suspendata/oprita activitatea a doua unitati de morarit si panificatie.

Cateva din actiunile politistilor braileni:

-  A fost depistat F.Nicolae (37 de ani), din comuna Victoria, judetul Braila, în timp ce transporta cu autocamionul si remorca, cantitatea de 26.420 de kg de porumb boabe, în localitatea Ciresu, fara a detine documente de însotire sau de provenienta a marfii.
I s-a aplicat sanctiune contraventionala, conform Legii nr.12/1990 (republicata), si a fost confiscata cantitatea de porumb boabe, în valoare de 13.739 lei;

- În urma verificarilor efectuate de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, la o societate comerciala din orasul Ianca, cu obiect de activitate fabricarea pâinii, s-a constatat ca pe computerul unitatii s-au reprodus softuri în mod neautorizat.
Se efectueaza cercetari pentru savârsirea infractiunii prevazute si pedepsite de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe;

- Ofiteri din cadrul aceluiasi serviciu s-au sesizat din oficiu fata de P.Vasile (74 de ani), din comuna Gradistea, judetul Braila, care, în cursul anului 2013, în calitate de administrator al unei întreprinderi individuale, cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificatie, a retinut si nu a virat la bugetul de stat suma totala de 3.946 de lei, obligatii cu retinere la sursa reprezentând venituri din salarii.
În cauza se efectueaza cercetari pentru savârsirea infractiunii de evaziune fiscala, conform Legii 241/2005.

- Politistii efectueaza cercetari fata de reprezentantii unei societati comerciale din comuna Galbenu, judetul Braila, care, în perioada 2012-2013, nu au evidentiat în totalitate productiile agricole si nu au înregistrat în totalitate veniturile din vânzarea cerealelor.
Acestia sunt cercetati pentru savârsirea infractiunii de evaziune fiscala, conform prevederilor Legii nr.241/2005, iar prejudiciul urmeaza a fi stabilit ulterior.

 

Autor A.Frangu 03 Octombrie 2013, 07:26 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate