Jandarmii au asigurat buna desfasurare a mitingului comemorativ din Brăila

De IJJ Braila 08 Noiembrie 2015, 12:48 Fapt divers

Vineri, 06 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, pe timpul manifestărilor comemorative, din Piaţa Independeţei a municipiului Brăila, un grup de persoane care adresau injurii şi ameninţări la adresa tuturor celor prezenţi, s-a desprins de restul persoanelor care manifestau în mod paşnic, cu intenţia de a ajunge la domiciliul primarului municipiului Brăila.

Întrucât aceştia erau violenţi şi ameninţau cu acte de vandalism, jandarmii i-au oprit din drum, iar echipele de dialog prezente în dispozitivul Jandarmeriei le-au adus la cunoştinţă prevederile legale.
    
Constituţia României şi legislaţia în vigoare stabilesc dreptul cetăţenilor de a organiza mitinguri, demonstraţii şi alte manifestaţii, însă acestea trebuie să se desfăşoare în mod liber şi paşnic, iar Jandarmeria ca instituţie de aplicare a legii are obligaţia de asigura respectarea acestui drept fundamental al românilor.

Totodată, indicăm tuturor participanţilor la adunările publice să se disocieze de aceste tipuri de persoane pentru a păstra caracterul civic şi legalitatea adunării publice.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul  

 

Autor IJJ Braila 08 Noiembrie 2015, 12:48 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii