Braconajul piscicol în atenția jandarmilor brăileni

De IJJ Braila 01 Februarie 2016, 10:51 Fapt divers

Vineri, 29 ianuarie a.c., efective din cadrul Jandarmeriei Brăila, în colaborare cu lucrători de la Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

Pe timpul acestei misiuni, jandarmii brăileni au depistat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 37 ani, cărora le-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau folosire de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, respectiv deţinere fără documente legale a peştelui. Alte şapte persoane au fost avertizate cu privire la respectarea prevederilor legale în acest domeniu.

Oamenii legii au ridicat în vederea continuării verificărilor, trei plase în lungime de aproximativ 250 m, iar peştele, din specia crap şi plătică pe care l-au găsit în bărcile acestora, a fost ridicat şi predat unei societăţi comerciale specializate.

“Amintim pe această cale că  Parcul Natural Balta Mică a Brăilei este zonă protejată şi are zone în care accesul persoanelor este strict interzis dacă nu există acordul Parcului sau nu sunt însoţite de persoane autorizate din cadrul acestei instituţii”, ne-a declarat domnul Gelu Găureanu, şeful pazei la Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 01 Februarie 2016, 10:51 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii