Jandarm campion national la amatorism

De Frimu Ghinea 03 Noiembrie 2013, 17:47 Fapt divers
Angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila de mai bine de 20 ani, plutonierul adjutant şef Vatcu Remus are ca pasiune radioamatorismul. Subofiţerul a participat la mai multe concursuri pe plan intern, dar şi internaţional, obţinând de fiecare dată rezultate foarte bune la categoria „unde ultrascurte”.
   
De-a lungul timpului, subofiţerul a realizat legături pe unde radio cu 65 de ţări de pe aproape toate continentele lumii, un mod interesant al legăturilor fiind acela de recepţionare a semnalelor prin reflexie a undelor radio recepţionate prin intermediul lunii (antenele redioamatorului urmăresc luna pentru a capta cât mai bine semnalele radio).
   
Cea mai notabilă performanţă, Vatcu Remus a obţinut-o anul acesta, la Campionatul Naţional pe Unde Ultrascurte (CNUUS), desfăşurat în luna august, când s-a clasat pe locul I, cu 23.399 de puncte, la o diferenţă apreciabilă de cel de pe locul II, care a obţinut 17237 puncte.
   
În prezent jandarmul îşi desfăşoară activitatea în cadrul Grupei Comunicaţii, meseria sa împletindu-se cu pasiunea de-o viaţă - radioamatorismul.
   
Colegul nostru îşi aminteşte că prima sa legătură a realizat-o cu o staţie din Republica Moldova, după care, pretenţiile sale crescând odată cu experienţa, legăturile radio le făcea la distanţe din ce în ce mai mari.
   
Spre final, acesta a subliniat faptul că radioamatorii pot aduce un aport deosebit în caz de dezastre naturale majore, în care comunicaţiile nu pot fi stabile în mod operativ.


 

Autor Frimu Ghinea 03 Noiembrie 2013, 17:47 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate