Măsuri suplimentare pentru o minivacanță de 1 Decembrie în siguranță

De Redactia 27 Noiembrie 2015, 16:47 Fapt divers

Aproape 18.000 de polițiști se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, în minivacanța de 1 decembrie.

Poliția Română vă recomandă să respectați regulile de circulație, să circulați cu viteză adaptată condițiilor meteo și să respectați regulile de conduită preventivă.

Poliția Română este la datorie, în serviciul comunității, în perioada minivacanței de 1 decembrie, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Suplimentar față de cei peste 8.400 de polițiști care se află în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, peste 9.300 de polițiști acționează, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor angrenați suplimentar, 5.870 sunt polițiști de ordine publică, 1.628 de polițiști de la rutieră și peste 1.840 de la celelalte structuri, respectiv: poliția transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

În această perioadă, 4.230 de patrule de siguranță publică, dintre care 1.133 pedestre și 3.097 auto, vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Structurile de poliție transporturi vor patrula în 299 de trenuri de călători, precum și în 308 stații și triaje de cale ferată. De asemenea, polițiștii vor fi prezenți în 13 aeroporturi și în 22 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Poliția Rutieră va acționa pe întreaga rețea de drumuri, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere, precum și prin intensificarea activităților specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influența băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 400 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Poliția Română sfătuiește cetățenii care intenționează să participe la manifestările publice ce se vor desfășura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.

***
Pentru o călătorie sigură în condițiile scăderii temperaturilor și apariției fenomenelor meteo specific anotimpului rece, Poliția Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație, să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere și să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

- Dotați-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

- Informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

- Evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului.

- De asemenea, este bine să aveți la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip și lanțuri.

- Asigurați-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiți în caz de urgență, apelând cu mult calm numărul de urgență 112, precum și un încărcător/baterie de rezervă.

- Asigurați-vă că funcționează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât și cele de climatizare/degivrare.

- Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

- Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.

- Respectați indicațiile agenților de circulație și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenției echipajelor de deszăpezire și a autosalvărilor.

- În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiți mai atenți la pietoni. Aceștia sunt mai puțin prudenți, circulă zgribuliți, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.

- Țineți cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina pe care o conduceți și cea din față!

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Autor Redactia 27 Noiembrie 2015, 16:47 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate