Polițiștii brăileni au desfășurat activități preventive de amploare

De IPJ Braila 15 Aprilie 2018, 22:26 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 13 şi 14 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totdodată, aceştia au acţionat şi pe linia respectării prevederilor legale privind paza şi securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 31 de societăţi comerciale, legitimate 233 de  persoane şi oprite în trafic 172 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 30 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 111 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 28.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 70 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 24 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 12 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi 4 la alte acte normative.

Totodată, în ziua de 13.04.2018, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat pe raza municipiului, în special în zona şcolilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Cu această ocazie, au fost depistaţi, într-o societate, 9 elevi care absentau nejustificat de la orele de curs, fiind informate unittăţile de învăţământ în acest sens.

Exemple:

* În data de 13 aprilie a.c., ora 7:00, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică   l-au depistat în trafic, pe Calea Galaţi, pe un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Brăila, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 460 kg de deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă pentru acestea.
Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoarea de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar marfa, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi de profil în vederea valorificării.
            
**În data de 14.04.2018, în jurul orei 01:00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier  l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Bucuresti, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor având permisul de conducere suspendat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

***În ziua de 13.04.2018, în intervalul orar 05:00-10:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măraşu, împreună cu cei ai Postului de Poliţie Comunal Frecăţei şi Secţiei 2 de Poliţie Rurală Brăila, au organizat şi efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.
Cu această ocazie s-a acţionat pe braţul Vâlciu al Dunării şi în Insula Mică a Brăilei. În zona lacurilor Dobrele şi Lupoiu au fost identificate, întinse în apă, în vederea braconării, 9 setci monofilament, de diferite dimensiuni.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare şi pescuitul în apele continentale şi în apele maritime interioare, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;
Plasele de pescuit identificate au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

 

Autor IPJ Braila 15 Aprilie 2018, 22:26 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii