Prevenirea faptelor antisociale și menținerea climatului de ordine și siguranță publică - acțiuni de amploare ale politiștilor brăileni

De IPJ Braila 22 Aprilie 2018, 23:24 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 20 şi 21 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totdodată, aceştia au acţionat şi pe linia respectării prevederilor legale privind paza şi securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 32 de unităţi de învăşământ şi societăţi comerciale, legitimate 262 de  persoane şi oprite în trafic 186 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 48 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 98 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 39.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 79 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 19 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Totodată, în ziua de 20.04.2018, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat pe raza municipiului, în special în zona şcolilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Cu această ocazie, au fost depistaţi, într-o societate, 6 elevi care absentau nejustificat de la orele de curs, fiind informate unittăţile de învăţământ în acest sens.

Exemple: * În ziua de 20 aprilie a.c., în jurul orei 13:30, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Dorobanţilor, din direcţia străzii 1 Decembrie 1918 către strada Şcolilor, din cauza nerespectării distanţei, loveşte în partea din spate un alt autovehicul, condus de un brăilean, în vârstă de 58 de ani, care este proiectat într-un alt auto, condus de un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Brăila.
În urma evenimentului au rezultat numai pagube materiale, conducătorii auto prezentându-se la sediul Poliţiei Rutiere, unde au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că şoferul, în vârstă de 40 de ani, avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

**La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 20:45, poliştii l-au identificat pe un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Brăila, care, conducând un autoturism, pe Bulevardul Independenţei, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pierde controlul autovehiculului, răsturnându-se, evenimentul fiind soldat numai cu pagube materiale.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,21 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

**În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila l-au depistat în trafic pe un tânăr, în vârstă de 18 de ani, din comuna Vădeni, în timp ce conducea un autoturism, pe strada 1 Decembrie 1918, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

**La data de 17 .04.2018, între orele 05:00 - 14:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Gropeni împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.     
Cu această ocazie, poliţiştii au depistat  în zona Lacul Popa, 6 scule de pescuit tip vintir.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comerciale.

*** La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bordei Verde au fost sesizaţi de către un consătean, în vârstă de 73 ani, despre faptul că în noaptea de 19 spre 20 aprilie, persoane necunoscute  ar fi pătruns în curtea locuinţei sale, de unde i-ar fi sustras două recipiente cu vin.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe 2 tineri, în vârstă de 24 de ani, din comuna Victoria şi 18 ani, din judeţul Ialomiţa, care ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea locuinţei persoanei reclamante, de unde ar fi sustras două recipiente cu vin.
Prejudiciul a fost recuperat de către poliţişti, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Autor IPJ Braila 22 Aprilie 2018, 23:24 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii