Peste 200 abateri de la legislația rutieră și 23 permise și certificate de înmatriculare reținute de polițiști

De IPJ Braila 17 Decembrie 2018, 17:56 Fapt divers

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 200 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 23 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 10–16 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 223 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 15 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare.
*
Exemplu:  La data de 14 decembrie a.c., la ora 22:20, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Parcului din municipiu, către Șoseaua Buzăului, în apropiere de intersecție nu a păstrat distanța suficientă față de mașina care circula în fața sa, tamponându-l în partea din spate.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul șoferului vinovat de producerea accidentului rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,01 mg/l.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltateunor probe biologice de sânge, ăn vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține nici permis de conducere, pe numele său fiind întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

Autor IPJ Braila 17 Decembrie 2018, 17:56 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii