Încă un flagrant realizat pentru prinderea unui grup de autori de înşelăciuni prin metoda accidentul

De IPJ Braila 06 Aprilie 2013, 13:20 Fapt divers
În seara zilei de 2 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-a prezentat o brăileancă de 83 de ani, care a reclamat că, în ziua anterioară, a fost apelată pe telefonul mobil de un bărbat care s-a prezentat a fi prieten cu un nepot al ei.

Acesta a anunţat-o că nepotul a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu victime omeneşti, şi are nevoie de 5.000 de lei pentru a se înţelege cu familia victimei, şi va trimite pe cineva să-i dea.

Aceasta a scos suma cerută din bancă şi i-a dat-o unui bărbat trimis de apelant, apoi şi-a dat seama că a fost înşelată.

Ulterior, aceasta a fost apelată de un alt bărbat, care s-a recomandat avocatul nepotului ei şi care i-a cerut suma de 3.000 de lei, pentru onorariu şi alte cheltuieli aferente, urmând ca banii să fie predaţi secretarei acestuia, care se va prezenta la domiciliul ei.

Ieri, după ce victima a ridicat de la bancă suma de 3.000 de lei, banii au fost marcaţi şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pregătit prinderea în flagrant.
La orele 12.50, după ce a primit banii de la victimă, poliţiştii au prins-o în flagrant pe N.R. (24 de ani), domiciliată fără forme legale în municipiu.

Poliţiştii au stabilit că cei doi apelanţi sunt persoane privative de libertate, încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care au pus în aplicare această metodă, cu sprijinul altor persoane aflate în libertate.

Tânăra a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi astăzi va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupului şi tragerea lor la răspundere penală.

 

Autor IPJ Braila 06 Aprilie 2013, 13:20 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate