Inca un grup infractional care însela prin metoda ”accidentul” a fost identificat de politistii braileni

De IPJ Braila 10 Februarie 2015, 22:28 Fapt divers

În urma cercetărilor efectuate în cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, cu privire la înşelăciunile prin metoda „accidentul, vineri, 6 februarie 2015, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale i-au identificat şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila pe C.Nicuşor (26 de ani), A.Sterian (26 de ani) şi M.G. (17 ani), toţi din municipiu.

Judiciariştii au stabilit că, în perioada 8 ianuarie- 5 februarie 2015,  C.Nicuşor ar fi înşelat cinci persoane, cu vârste cuprinse între 73 şi 83 de ani, contactându-le telefonic şi afirmând că este fiul lor, care ar fi comis un accident rutier cu victime şi, pentru a scăpa de rigorile legii, ar fi trebuit să plătească despăgubiri familiilor presupusei victime.

Persoana care mergea să primească banii ar fi fost „avocatul din oficiu”, identificat ca fiind M.G., iar al treilea îi transporta pe cei doi cu autoturismul.

Cele cinci persoane (patru din mediul rural şi una din municipiu) au fost înşelate cu sume cuprinse între 4.700 şi 14.000 de lei, prejudiciul total cauzat fiind de 43.300 de lei şi 600 de euro.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale împotriva celor trei suspecţi, iar C.Nicuşor şi A.Sterian au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila, minorul fiind cercetat în stare de libertate.

Sâmbătă, 7.02.2015, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă, instituţie care a promovat propunerea la Judecătoria Brăila.

Instanţa de judecată a dispus faţă de inculpatul C.Nicuşor măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, iar faţă de inculpatul A.Sterian a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

 

Autor IPJ Braila 10 Februarie 2015, 22:28 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii