La controlul de frontieră s-au depistat permise false

De Redactia 05 Iunie 2018, 22:43 Fapt divers

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la trei bărbaţi care conduceau mijloace de transport, deşi nu deţineau permise valabile, doi dintre ei prezentând la control documente false.

* În data de 04 iunie a.c., în jurul orei 02.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul moldovean Gheorghe S., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în R. Moldova.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile "A” și "C”, iar  pentru a putea conduce vehiculul la volanul căruia se afla, avea nevoie de categoria "B”.
Pentru a putea continua călătoria, pasagerul Nicolae C., cetățean din R.Moldova, în vârstă de 22 de ani, s-a oferit să conducă microbuzul până la destinaţie, în Germania, prezentând în acest sens un permis de conducere.
Existând suspiciuni cu privire la permisul de conducere prezentat, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentul este fals.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător, fals şi uz de fals.

* În ziua de 05 iunie  a.c., în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova Valeriu P., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Cehia.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "A2", "B” și "C”.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi
Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA  

 

Autor Redactia 05 Iunie 2018, 22:43 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii