Fii responsabil de sarbatori - campanie de prevenire a accidentelor rutiere, derulata de politistii braileni

De Alexandrina Iordache 20 Decembrie 2011, 16:17 Fapt divers
Inspectoratul de Politie Judetean Braila deruleaza, în perioada 19 decembrie 2011-7 ianuarie 2012, o  serie de activitati care au ca scop constientizarea si sensibilizarea soferilor pentru a nu urca la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

Campania „Fii responsabil de sarbatori!” se adreseaza conducatorilor auto aflati în trafic, conducatorilor profesionisti care îsi desfasoara activitatea la firme care detin parcuri auto, persoanelor care urmeaza cursurile scolilor de soferi.

Aceasta campanie a fost demarata de la premisa ca, în perioada sarbatorilor de iarna, reuniunile cu familia sau cu prietenii sunt de cele mai multe ori motive de distractie, care, de obicei, presupun si consum de bauturi alcoolice.

In cadrul campaniei au fost cuprinsi si cei care viziteaza complexul Promenada Mall. În acesta sens, în incinta complexului va fi un punct de informare adresat  persoanele care se afla la cumparaturi.

Conducatorii auto vor primi informatii cu privire la masurile de prevenire pe care trebuie sa le adopte pentru prevenirea accidentelor rutiere, în general, si pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool, în special.

Politistii vor atrage atentia soferilor asupra tuturor implicatiilor unor conduite iresponsabile în trafic care au drept consecinte producerea accidentelor rutiere.

Pe lânga promovarea comportamentelor preventive si responsabile, vor fi transmise si recomandari pentru prevenirea consumului de stupefiante (plante etnobotanice, droguri).

Orice conducator auto trebuie sa constientizeze ca adoptarea unei conduite corecte este neceasa si ca urcarea la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice este o încalcare a legii si poate fi pusa în pericol atât siguranta proprie, cât si a celorlalti participanti la trafic.


 

Autor Alexandrina Iordache 20 Decembrie 2011, 16:17 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate