Fapte de furt şi tâlhărie depistate și sancționate de polițiștii brăileni

De IPJ Braila 03 Noiembrie 2016, 13:25 Fapt divers

La data de 01 noiembrie, ora 09:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Cireşu au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din satul Batogu, comuna Cireşu, cu privire la faptul că mai multe persoane din localitate îi culeg porumbul de pe o solă.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, depistându-i pe doi localnici, cu vârste de 42 şi 47 de ani, în timp ce transportau cu un atelaj hipo cantitatea de aproximativ 100 kg de porumb.
Prejudiciul a fost recuperat, porumbul fiind predat persoanei reclamante, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt.
*
În urma cercetărilor efectuate, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale i-au identificat pe doi bărbaţi, în vârstă de 23, respectiv 30 de ani, ambii din judeţul Ialomiţa, bănuiţi că, în perioada iulie - septembrie a.c., ar fi comis 13 infracţiuni de furt din autoturisme, pe raza municipiului.
În fapt, aceştia se deplasau din judeţul Ialomiţa în municipiu, pe timp de noapte, şi sustrageau diferite bunuri şi benzină din autoturisme prin spargerea geamurilor, îndoirea ramei portierei, respectiv prin tăierea furtunelor rezervoarelor.
Prejudiciul total cauzat, în valoare totală de 9.800 de lei, a fost recuperat parţial, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
*
La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 22:00, poliţişti din cadrul  Poliţiei Oraşului Însurăţei, în colaborare cu cei ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru şi jandarmi din cadrul Inspectoratului  de Jandarmi Judeţean Brăila i-au depistat în flagrant delict pe doi tineri, cu vârste de 16 şi 23 de ani, din comuna Chişcani, în timp ce săpau gropi pe marginea DE 584, pe sensul de mers Brăila-Slobozia, la o distanță de aproximativ 15 m față de partea carosabilă, încercând să sustragă cablul unei reţele de telefonie mobilă.
În momentul identificării, în zonă se mai aflau alte 6 persoane care, la apariţia organelor de poliţie, au fugit, la faţa locului fiind identificate şi 6 cazmale.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat şi pe ceilalţi 6 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 32 de ani, toţi din comuna Chişcani, bănuiţi că ar fi participat la comiterea faptei, procedându-se la prinderea şi conducerea acestora la sediul Poliţiei Oraşului Însurăţei.
Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în nopţile de 20 spre 21, respectiv 21 spre 22 octombrie a.c., cei 8 bănuiţi ar fi sustras cablu dintr-o reţea subterană inactivă, ce aparţinea unei companii de telefonie mobilă, amplasată la ieşirea din localitatea Lanurile, către Brăila, pe o distanţă de 700 m, săpând în acest scop 96 de gropi.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
*
La data de 31 octombrie a.c., ora 02:00, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru au fost sesizaţi de un bărbat, de 57 de ani, din municipiul Târgovişte, cu privire la faptul că, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, în jurul orei 01:30, autori necunoscuţi l-au agresionat şi i-au sustras suma de 270 de lei.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că, aflându-se pe raza localităţii pentru a vinde mere, în timp ce dormea în autoturismul său, în jurul orei 01:30, bărbatul a fost scos de mai multe persoane şi agresionat, doi dintre aceştia sustrăgându-i şi suma de 270 de lei.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe trei tineri, cu vârste de 17, 22 şi 32 de ani, toţi din comuna Bărăganu, bănuiţi de comiterea faptei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi complicitate la tâlhărie calificată, faţă de tânărul de 22 de ani Judecătoria Făurei dispunând, ieri, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile.
Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

Autor IPJ Braila 03 Noiembrie 2016, 13:25 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii