Evaluarea activitatii politiei de frontiera galatene în anul 2014

De Redactia 21 Ianuarie 2015, 22:20 Fapt divers

Anul 2014 a reprezentat pentru personalul Poliţiei de Frontieră Galaţi o perioadă în care s-au depus eforturi deosebite pentru îndeplinirea atribuţiilor la toate nivelurile şi realizarea standardelor de calitate în domeniile ce revin poliţiei de frontieră -  controlul şi supravegherea frontierelor şi cooperarea politienească.

Din punct de vedere al situaţiei operative, activitatea poliţiei de frontieră la nivelul judeţului Galaţi se prezintă astfel:
    
Fapte ilegale constatate la frontiera:
În perioada analizată au fost constatate 1069 de fapte ilegale dintre care: 453 infracţiuni şi 616 contravenţii, sancţiunile contravenţionale totalizând amenzi în valoare de 121.010 lei.

Migratia ilegala la frontiera verde:
Dotările cu tehnică modernă de supraveghere atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, fixe sau mobile cât şi mijloacele de mobilitate terestră şi pe apă, au făcut posibilă intervenţia promptă şi rapidă a tuturor echipajelor poliţiei de frontieră.
În anul 2014 la frontiera verde, s-au înregistrat un număr de 8 cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat, fiind reţinute un număr de 12 persoane.

Ponderea cea mai mare în rândul persoanelor care au trecut frontiera o au cetăţenii din R. Moldova cu 6 persoane, urmaţi de Ucraina – 2 persoane, Oseţia de Sud – 2 persoane, Turkmenistan – 1 persoană şi Tadjikistan – 1 persoană.

Contrabanda cu tigari:
În anul 2014, au fost înregistrate la nivelul Poliţiei de Frontieră Galaţi un număr de 77 dosare penale având ca obiect, săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, contrabandă calificată şi evaziune fiscală, în cadrul acestor dosare penale fiind cercetate 54 de persoane, parte dintre acestea au primit mandate de arestare preventivă pentru săvârşirea acestor infracţiuni.

În anul 2014 au fost descoperite şi reţinute 94.404 de pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova, Ucraina, Rusia sau Duty-free, în valoare totală de 673.072 de lei.

În perioada analizată au fost reţinute în vederea confiscǎrii de către organele vamale un număr de 76 mijloace de transport care aveau modificată caroseria pentru a ascunde mǎrfuri.

Traficul cu autoturisme furate:
Pe acesta linie de muncă, în anul 2014 au fost desfăşurate acţiuni specifice în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Galaţi cât şi în punctele de trecere a frontierei, care au avut ca scop descoperirea şi reţinerea autoturismelor despre care se deţineau informaţii că ar fi furate din ţări ale UE. În această perioadă au fost indisponibilizate 20 mijloace de transport auto.

Printre mijloace de transport indisponibilizate de către poliţiştii de frontieră gălăţeni pot fi enumerate 1 BMW X5, 1 Mercedes Benz Sprinter, 1 Porche Cayenne, 1 Infiniti, 1 Kia Opirus, 1 Volvo C70, 1 Range Rover Evogue, 4 autoturisme Audi şi 1 cap tractor TIR (MAN).

Braconajul:
În anul 2014, numărul infracţiunilor constatate de poliţiştii de frontieră gălăţeni au scazut cu 55,3 %, fiind înregistrate 98 infracţiuni, numărul contravenţiilor aplicate fiind 123, în valoare totală de 36.600 lei.
 
În această perioadă au fost confiscate 4.240 metri liniari de plase, 29 de alte modele de plase de pescuit, 23 de voloace, 3 prostovoale, 2 motoare de bărci şi 8 bărci. Au fost predate către unităţile de profil pentru comercializare sau către Direcţia Sanitar Veterinară Galaţi 371 de kilograme de peşte de diferite specii.
    
Purtător de cuvânt S.T.P.F. GALAŢI
Comisar de poliţie
IRIMIA ION

 

Autor Redactia 21 Ianuarie 2015, 22:20 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii