Doi brăileni cercetaţi pentru braconaj piscicol

De Redactia 25 August 2018, 00:48 Fapt divers

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni de combatere a faptelor de braconaj piscicol, au depistat doi brăileni care desfăşurau activități de pescuit comercial, fără a avea documente necesare şi folosind unelte neautorizate.

* În data de 23 august a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila, pe timpul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, l-au depistat pe fluviul Dunărea, în zona km 196, pe brăileanul T.G., în vârstă de 47 de  ani, într-o barcă din lemn. Acesta desfăşura activităţi de pescuit comercial folosind trei plase de pescuit tip monofilament, o plasă de pescuit tip nailon în trei fire şi o plasă de pescuit din aţă.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de patrulare cu o ambarcaţiune din dotare, l-au depistat pe fluviul Dunărea, Braţ Măcin, pe brăileanul M.S., în vârstă de 28 de  ani. Acesta desfăşura activităţi de pescuit comercial folosind o barcă din tablă și o plasă de pescuit din aţă în lungime de 15 metri.

În cele două cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament,  pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie şi deţinerea de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. Totodată a fost luată măsura indisponibilizării tuturor bunurilor, în valoare totală de 1.975 lei, până la finalizarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi
Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

 

Autor Redactia 25 August 2018, 00:48 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii