Cum sa ne protejam impotriva excrocilor

De A.Frangu 06 August 2013, 08:50 Fapt divers
E perioada de vacanta. Pentru ca vacanta noastra sa fie una linistita e bine sa ne luam unele masuri de protectie personala si a familiei. Pentru a nu deveni vicime ale escrocilor, care de la o zi la alta devin tot mai inventivi, iata cateva din recomandarile politistilor braileni:

- Fiti atenti la persoanele cu care intrati în contact, pe strada, în jurul blocului, aparent întâmplator! Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa încerce sa se imprieteneasca cu dumneavoastra si sa afle detalii despre familie sau vecini;
- nu primiti în locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât dupa ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu si va creeaza convingerea ca au calitatea invocata! Nu le furnizati acestora informatii despre membrii familiei dumneavoastra sau despre vecini!
- nu dati curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încarca cartele telefonice, pentru ca riscati sa va creati, în mod constient, un prejudiciu banesc a carui recuperare nu este întotdeauna certa!
- nu luati în considerare eventualele mesaje în care sunteti desemnat câstigator, fara temei, al vreunui sondaj, mai ales daca nu ati participat la un astfel de concurs!
- nu trimiteti date personale sau copii dupa cartea de identitate, carti credit/debit prin e-mail/fax!
- nu furnizati date confidentiale prin telefon, daca apelul provine de la un numar ascuns sau un numar de mobil pe care nu-l cunoasteti! 
- anuntati Politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin.

 

Autor A.Frangu 06 August 2013, 08:50 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate