Contrabandişti de ţigări retinuti cu focuri de armă la malul Prutului

De A.Frangu 20 Octombrie 2013, 20:02 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botosani au organizat, vineri, 18 octombrie 2013, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări in zona Liveni-Manoleasa.

Acestia au observat patru persoane care transportau colete voluminoase de la malul raului Prut catre localitatea Liveni si au efectuat somatie legala in vederea interceptarii celor patru persoane, insa acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga.

Pentru retinerea lor, politistii de frontiera au folosit armanentul din dotare, fiind trase 11 focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale.
 
În apropierea persoanelor retinute au fost descoperite noua colete cu tigari invelite in folie de  polietilena de culoare neagra, in care se aflau 10.050 pachete tigari, cu timbru acciza R. Moldova.

Bărbaţii retinuti au fost identificati ca fiind cetatenii romani Andrei P., Andrei T. şi Mihai A., în vârstă de 25 de ani si Victor P., de 34 de ani, toti domiciliati in judetul Botosani.

In urma cercetarilor a rezultat faptul ca Victor P. a trecut raul Prut in R. Moldova cu o barca, a preluat cele 9 colete cu tigari de pe teritoriul R.Moldova, apoi s-a intors pe malul romanesc unde era asteptat de ceilalti trei cetateni romani. Impreuna cu acestia a preluat tigarile din barca,urmand a le transporta la domiciliul sau pentru a fi valorificate ulterior.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor patru bărbati lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabanda si trecere ilegala, acestia fiind reţinuti pentru 24 de ore.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 90.340 lei a fost ridicată în vederea confiscarii, cercetarile continuand in comun cu autoritatile de frontiera a R. Moldova pentru stabilirea intregii arii infractionale.

 

Autor A.Frangu 20 Octombrie 2013, 20:02 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate