Cercetați pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și vânătoare ilegală

De IPJ Braila 02 Februarie 2016, 10:36 Fapt divers

Poliţiştii brăileni au ridicat în vederea cercetărilor 3 arme de vânătoare şi aproape 1.600 de cartuşe de vânătoare, în urma percheziţiilor domiciliare.

Vineri, 29 ianuarie a.c., poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Brăila, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în comuna Frecăţei, din Insula Mare a Brăilei, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii au ridicat de la proprietarul unei cabane, o armă de vânătoare, deţinută fără drept, şi o armă deţinută legal, despre care s-a stabilit că a fost folosită în aceeaşi zi, la comiterea infracţiunii de braconaj, pe un fond de vânătoare.

De asemenea, de la acesta au mai fost ridicate 977 cartuşe, 4 raţe sălbatice împuşcate şi o blană de urs şi una de lup, ambele cu cap, argăsite, specii de vânat protejate, iar autovehiculul folosit la comiterea infracţiunii de braconaj a fost indisponibilizat de poliţişti şi lăsat în custodia proprietarului.

De la celelalte două imobile, aparţinând unui brăilean de 38 de ani, au mai fost ridicate pentru cercetări o armă de vânătoare cu ţeavă de rezervă şi 621 cartuşe, acesta nefiind deţinător legal de arme şi muniţie, precum şi 5 iepuri de câmp, congelaţi, şi două proiectoare portabile.   

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţie, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept şi deţinere de arme şi muniţie letală fără drept.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor depistaţi.

 

Autor IPJ Braila 02 Februarie 2016, 10:36 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii