Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1436 lei in aprilie 2010

De Mihai Vintilă 07 Iunie 2010, 00:00 Fapt divers
Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1436 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 73 lei (-4,8%), cele mai mari valori s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (3620 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (803 lei).

n luna aprilie 2010, în majoritatea activităţilor economice, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai scăzut decât în luna precedentă, când s-au acordat prime ocazionale, sume din profitul net şi din alte fonduri. De asemenea, scăderea nivelului câştigului salarial mediu net din luna prilie a fost cauzată de nerealizări de producţii, de şomaj tehnic şi de dificultăţi financiare.

Creşteri ale câştigului salarial mediu net în luna aprilie 2010 faţă de luna precedentă s-au înregistrat doar în câteva activităţi economice şi anume cu 8,1% în tranzacţii imobiliare, respectiv cu 6,8% în activităţi auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii.

De asemenea, precum creşteri cuprinse între 4% şi 5% au fost înregistrate în telecomunicaţii, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune (inclusiv înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ; activităţi de difuzare si transmitere de programe), transporturi pe apă, transporturi terestre şi transporturi prin conducte.

În sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net în activităţile de învăţământ (-10,7%), administraţie publică (-8,6%), sănătate şi asistenţă socială (-4%) urmare a acordării în luna martie, în unele unităţi, a sumelor din alte fonduri şi a primelor ocazionale, dar şi din cauza retragerii sau diminuării anumitor sporuri ori a dificultăţilor financiare.

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 2%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 97,8%.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 07 Iunie 2010, 00:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate