Căruţaşi contrabandişti opriţi cu focuri de armă

De A.Frangu 09 Octombrie 2013, 12:29 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Stânca şi S.T.P.F. Botoşani, aflaţi în executarea unei misiuni de supraveghere pe directia localitatii Ripiceni, au observat o ambarcaţiune care se deplasa dinspre malul moldovenesc al raului Prut, spre cel românesc unde au fost aruncate mai multe colete.

Pe malul românesc al râului Prut, aştepta un atelaj hipo în care se aflau două persoane. Acestea au încărcat coletele în atelaj iar apoi au început deplasarea către DN24C, Ripiceni - Stânca. În acel moment, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea celor două persoane, dar deoarece acestea nu s-au supus somatiilor, au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical, fără a fi produse victime sau pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au identificat cele două persoane ca fiind Neculai C., în vârstă de 38 de ani şi Marian C., în vârstă de 40 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.

În cadrul primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi au preluat de la malul râului Prut doisprezece colete cu ţigări pe care le-au încărcat în atelaj şi le-au transportat până în apropierea localităţii Ripiceni, unde au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră.

Totodată, s-a mai stabilit că cele 12 colete conţineau cantitatea de 18.410 pachete ţigări, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 166.454 lei.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, pe numele lor fiind întocmit dosar penal pentru contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

 

Autor A.Frangu 09 Octombrie 2013, 12:29 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate