Brăilean prins în flagrant în timp ce schimba bancnote falsificate

De IPJ Braila 24 Martie 2016, 18:04 Fapt divers

bancnote falseÎn ziua de 17.03.2016, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Brăila- Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați au acţionat pentru prinderea în flagrant a unui brăilean, bănuit de contrafacere și punere în circulație a unor bancnote românești.

Poliţiştii l-au prins în flagrant, pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, în apropiere de Bulevardul Dorobanţilor, pe N.Tudorel (41 de ani), din municipiul Brăila, în timp ce încerca punerea în circulație a unor bancnote din cupiurile de 10 lei, 50 de lei și 100 de lei, prin abordarea unor persoane vârstnice cărora le solicita schimbarea bancnotelor cu altele de valoare mai mică.

În urma controlului corporal sumar, asupra lui au fost găsite o bancnotă de 100 de lei, 4 bancnote de 50 de lei, toate cu aceeaşi serie, şi două bancnote de 10 lei, cu serii diferite, prezentând suspiciuni de contrafacere, precum şi suma de 1.055 de lei, bancnote autentice.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că brăileanul confecționea banii singur, la domiciliul său, cu ajutorul unei imprimante.

În urma perchezițiiei domiciliare efectuate în imobilul acestuia, au fost descoperite alte 67 de bancnote contrafăcute, de 50 de lei și 10 lei.

Imprimanta utilizată la contrafacerea banilor a fost ridicată în vederea expertizării, împreună cu toate bancnotele contrafăcute găsite la domiciliul suspectului.

Poliţiştii au stabilit că acesta a început activitatea infracţională în luna aprilie 2015, atunci când a reușit contrafacerea primelor bancnote românești, din cupiurile de 100 de lei și 50 de lei, iar în cursul anului 2016, a contrafăcut și bancnote de 10 lei.

Toate bancnotele contrafăcute de suspect erau puse în circulație tot de acesta, cu precădere prin abordarea persoanelor vârstnice, cărora le solicita schimbarea bancnotelor în cupiuri mai mici, dar și prin efectuarea de diverse cumpărături.

În urma probatoriului administrat, la data de 22 martie 2016, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a brăileanului, pentru săvârșirea infracțiunilor de  falsificare de monedă, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate.

Astăzi, 23 martie 2016, N.Tudorel a fost prezentat Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând arestarea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Activităţile investigative au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

Autor IPJ Braila 24 Martie 2016, 18:04 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii