Braila: Violator si talhar identificat dupa proba A.D.N.

De IPJ Braila 06 Martie 2013, 15:55 Fapt divers
Poliţiştii i-au probat comiterea a patru infracţiuni de tâlhărie şi o infracţiune de viol, în anii 2005 şi 2006, împotriva unor persoane vârstnice din municipiul Brăila.

Aceştia pătrundeau în imobile, seara sau noaptea, prin efracţie, înarmaţi cu cuţite şi bare din fier, agresau victimele şi le sustrăgeau bijuteriile şi banii.

La sfârşitul anului 2012, Institutul Naţional de Criminalistică a comunicat Serviciului de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila faptul că, în urma schimbului automat de date genetice, realizat conform Deciziilor de punere în aplicare a Tratatului de la Prüm, unul dintre profilele genetice, introdus în baza de date în Spania, a furnizat un rezultat identic cu unul introdus în România.

Este vorba de Raportul Criminalistic efectuat într-un dosar penal, înregistrat cu autori necunoscuţi, aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila, privind infracţiunile de tâlhărie şi viol, comise asupra unei persoane de 70 de ani, în noaptea de 9 spre 10 mai 2006, între orele 23:00-23:30.

Pe baza probelor A.D.N. (acidul dezoxiribonucleic), autorul a fost identificat ca fiind V.H. (34 de ani), din municipiu, care era încarcerat în Penitenciarul Brăila, din data de 11 ianuarie 2011, unde executa o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În ziua de 27 februarie a.c., acesta a fost transferat în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila şi, în urma cercetărilor efectuate de judiciarişti, i s-au probat cele două infracţiuni.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în noaptea de 19 octombrie 2005, între orele 22:00- 23:00, împreună cu B.M. (44 de ani), din municipiu, după o înţelegere prealabilă, au pătruns, prin forţarea sistemelor de închidere, în locuinţa brăilencelor C.M. (72 de ani) şi C.A. (59 de ani), mamă şi fiică, şi, prin ameninţare cu acte de violenţă şi lovire, le-au sustras bani şi bijuterii.

Folosind acelaşi mod de operare, în seara zilei de 13 noiembrie 2005, în jurul orelor 19:00-19:30, şi în noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2005, cei doi au pătruns în locuinţele brăilencei D.F. (73 de ani) şi a lui F.D. (82 de ani) şi, prin ameninţare şi lovire, i-au deposedat de bani şi bijuterii.

Prejudiciul total cauzat a fost de 40 de milioane de lei, la acea vreme.

În ziua de 1 martie a.c., V.H. a fost prezentat Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie.

Luni, 4 martie a.c., faţă de B.M. s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a  înaintat dosarul la Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Instanţa, prin încheierea de şedinţă, a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului, urmând ca acesta să fie pus în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi, fiind suspectaţi şi de comiterea altor infracţiuni asemănătoare.

 

Autor IPJ Braila 06 Martie 2013, 15:55 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate