Acțiuni preventive desfășurate de polițiști pentru siguranța brăilenilor

De IPJ Braila 19 Octombrie 2015, 10:55 Fapt divers

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

În zilele de 16 şi 17 octombrie, poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigare a criminalităţii economice şi criminalistică, din cadrul Poliţiei Municipiului şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, de la Poliţiile orăşeneşti Ianca, Însurăţei şi Făurei, de la secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au acţionat în zona pieţelor, discotecilor, cluburilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale existente în domeniul gestionării materialului lemnos şi a deşeurilor feroase, în domeniul transportului şi comercializării peştelui, legumelor, fructelor, produselor alimentare şi băuturilor alcoolice.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 46 de unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă, au legitimat 679 de persoane, dintre care 67 au fost percheziţionate corporal sumar şi 29 au fost conduse la poliţie, pentru verificări suplimentare, au controlat în trafic 134 de autovehicule şi au efectuat 27 de testări cu aparatul etilotest.

Poliţiştii au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.400 de lei, 25 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 31 la O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 3 la alte acte normative.

Totodată, au fost constatate în flagrant două infracţiuni şi au fost confiscate sticle cu băuturi alcoolice, în valoare totală de 300 de lei, şi cantitatea de 281 kg de cartofi, în valoare de 281 de lei.

Exemple:
- La data de 16 octombrie, în jurul orei 13:15, a fost depistat, pe o stradă din localitatea brăileană Romanu, B.Mihai (39 de ani), din municipiul Braşov, în timp ce comercializa cartofi din autoutilitară, fără a fi autorizat în acest sens.
Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990, şi i-au confiscat întreaga cantitate de cartofi (281 de kg), pe care au predat-o la o societate comercială din Brăila, în vederea valorificării.

- La data de 18.10.2015, ora 01:09, a fost depistat, în incinta unui cafe-bar din comuna Gemenele, un localnic de 25 de ani, în timp ce purta, în buzunarul vestei cu care era îmbrăcat, un cuţit, cu lungimea totală de 26 de cm, lama mobilă având 12 cm.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de port, fără drept, de obiecte periculoase, conform Codului penal.

- La data de 18.10.2015, ora 02:10, a fost prins în flagrant B.Cătalin (22 de ani), din municipiul Brăila, care, în timp ce se afla în faţa discotecii din comuna Gemenele, l-a agresat pe un localnic, în vârstă de 24 de ani. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

***
Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi Poliţiei oraşului Ianca au desfăşurat activităţi specifice în zona unităţilor şcolare din municipiu şi oraşul Ianca, pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică şi pentru identificarea elevilor care absentează de la cursurile şcolare.

Poliţiştii au mai verificat 12 paznici care efectuau serviciul la unităţile de învăţământ şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 12 unităţi comerciale din zonele învecinate unităţilor şcolare, fără a fi constatate probleme deosebite.

Pe timpul activităţilor, poliţiştii au depistat 26 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens în care poliţiştii i-au atenţionat cu privire la modul de comportare şi au informat reprezentanţii legali ai acestora, precum şi unităţile şcolare, pentru remedierea situaţiei constatate şi pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

Au fost constatate 8 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 920 de lei, dintre care 6 conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost purtate discuţii cu 15 factori de conducere ai unităţilor de învăţământ vizate.

 

Autor IPJ Braila 19 Octombrie 2015, 10:55 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii