Braconieri in frunte cu primarul, prinsi

De IPJ Braila 19 Ianuarie 2014, 23:10 Fapt divers
Sambata, 18.01.2014, in jurul orelor 20.00, pe fondul de vanatoare nr. 6 Namoloasa, jud. Galati, a fost identificata o masina de teren care se deplasa in interiorul fondului de vanatoare, cu farurile aprinse, ocupantul din dreapta fata avand un far cu care lumina culturile in scopul de a identifica vanatul ce urma sa fie braconat.

Angajatii IPJ Braila, IPJ Vrancea si IPJ Galati, impreuna cu structurile de paza ale AJVPS Braila si Asociatiei de vanatoare Valea Neagra, au organizat filtre la punctele de intrare/iesire din fondul de vanatoare pe raza caruia se aflau suspectii, una dintre masini angajandu-se in urmarirea acestora.

Dupa o urmarire de aproximativ 30 km, pe raza a 3 fonduri de vanatoare, suspectii au fost blocati de un echipaj de politie din cadrul IPJ Braila. Cu ocazia legitimarii s-a constatat ca in masina erau 3 persoane: Lupu Manuel, primar al comunei Fundeni, jud. Galati, Popa N. si Angheluta C., toti trei cu domiciliul in jud. Galati.

La perchezitia masinii au fost identificate o arma de vanatoare, un proiector, mai multe cartuse, iar in portbagaj au fost gasite pete de sange si fire de par ce par a fi de origine animala.

Suspectii au fost condusi la postul de politie in vederea audierii, au fost amprentati, iar probele au fost ridicate de catre criminalisti in vederea expertizarii. Pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru braconaj cinegetic.

Declaratie Vrabie Catalin, presedinte al Asociatiei Valea Neagra, gestionarul fondului de vanatoare nr. 6 Namoloasa:

"Aceasta actiune este rezultatul unei colaborari in adevaratul sens al cuvantului intre 2 asociatii de vanatoare vecine si structurile specializate din cadrul IPJ Braila, IPJ Galati si IPJ Vrancea. Aceasta grupare de braconieri actiona in mod frecvent pe raza celor 3 judete, reusind anterior sa scape de doua ori de filtrele politiei. Se stia de actiunile lor, erau monitorizati, dar au mizat pe influenta politica si puterea financiara in lupta cu institutiile abilitate in domeniul combaterii infractiunilor din sfera cinegetica. Vreau sa felicit structurile Ministerului de Interne pentru modul exemplar in care s-au mobilizat si sper ca organele de urmarire penala sa dovedeasca aceeasi corectitudine si profesionalism in instrumentarea dosarului."


 

Autor IPJ Braila 19 Ianuarie 2014, 23:10 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii