Braconieri depistati de jandarmi într-o zona strict protejata

De IJJ Braila 10 August 2015, 16:05 Fapt divers

Duminică, 09 august a.c., efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au executat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Pe timpul misiunii, în jurul orei 11.30, jandarmii brăileni au depistat, în zona Ostrovul Popa - Zonă strict protejată, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 20 ani, care pescuiau cu ajutorul unor unelte interzise de lege.

Întrucât, lângă aceştia se afla o barcă cu motor, cu care suspecţii puteau fugi, jandarmii au încercuit zona şi au intervenit pe două flancuri, luându-i prin surprindere pe cei cinci. De la faţa locului, oamenii legii au ridicat în vederea continuării verificărilor: o barcă confecţionată din fibră de sticlă, un motor marca Yamaha, două unelte de pescuit tip hodorog, trei plase de pescuit de tip trifilament, în lungime totală de 215 m şi un prostovol.

Verificând zona respectivă, jandarmii au mai găsit o barcă acostată la mal, de care era legat un juvelnic aflat în apă, având cantitatea de 7,400 kg peşte din specia crap.

Peştele a fost ridicat în vederea confiscării şi predat unei societăţi comerciale, pentru a fi valorificat, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace; deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui; deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 10 August 2015, 16:05 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii