Braconaj piscicol pe Dunare

De Alexandrina Iordache 10 Mai 2013, 09:15 Fapt divers
Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati pe timpul au depistat pe fluviul Dunarea, în zona cuprinsa între gura de varsare a râului Siret si Portul Mineralier, cinci galateni cu vârstele cuprinse între 48 si 65 de ani, care desfasurau activitati de pescuit.

Doi dintre acestia pescuiau dintr-o barca de fibra, la care aveau atasat un motor marca Mercury, cu ajutorul unei plase din monofilament în lungime de 50 m, latimea de 3 m si marimea ochiului de 40 x 40 mm, unul dintr-o barca din metal cu ajutorul unei unelte de pescuit tip napatca, iar ceilalti doi pescuiau de pe mal cu ajutorul unor napatci.
 
Niciunul dintre barbati nu detinea documentele necesare desfasurarii activitatii de pescuit comercial.

Barca din fibra în valoare de 4.000 de lei, motorul Mercury în valoare de 2.500 lei, plasa monofilament si cele trei unelte de tip napatca în valoare totala de 1.300 de lei au fost retinute în vederea confiscarii.

Celor cinci le-au fost intocmite dosare penale sub aspectul savârsirii infractiunilor de nedetinerea licentei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, dupa caz, si pescuitul prin orice metode al reproducatorilor în perioada de prohibitie si distrugerea icrelor embrionate de peste în zonele de reproducere.

 

Autor Alexandrina Iordache 10 Mai 2013, 09:15 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii