Bilanţul Jandarmeriei Brăila pe anul 2015

De IJJ Braila 29 Ianuarie 2016, 12:47 Fapt divers

Joi, 28 ianuarie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila şi-a prezentat activitatea pe care a desfăşurat-o în anul 2015. Astfel, în prezenţa domnului colonel Peligrad Ion, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, a domului Nicu Lucian Olteanu, prefectul judeţului Brăila, a şefilor celorlalte structuri cu care instituţia colaborează, domnul colonel Vasile Silion, inspectorul şef al inspectoratului, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute.

Anul 2015 a reprezentat pentru Jandarmeria Brăila o perioadă de perfecţionare determinată de dinamica accentuată a fenomenelor sociale ce au avut loc, concomitent cu eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului şi creşterii încrederii acestora în acţiunile efectivului inspectoratului.

Cea mai importantă creştere, de 30% faţă de anul 2014, se înregistrează la numărul misiunile de asigurare a ordinii publice executate de jandarmii brăileni, aici putem aminti manifestările cultural-artistice, religioase sau sportive.

Gradul de complexitate a acestor misiuni a fost variabil, de la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor sportive cu participare redusă de public, până la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor de protest, religioase, sportive, cultural-artistice la care a participat un public numeros.

În anul 2015, un obiectiv prioritar pentru Jandarmeria Brăila a fost cel de creştere a gradului de siguranţă al cetăţenilor, prin executarea misiunilor specifice instituţiei, cât şi în sistem integrat, prin constituirea de patrule mixte în mediul urban şi rural, în conformitate cu Strategia Naţională de Ordine Publică.

Pe parcursul anului trecut au fost executate un număr de 3106 misiuni de menţinere a ordinii publice, din care 584 misiuni specifice Jandarmeriei Române şi 2522 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat.

Un alt obiectiv important a fost reprezentat şi de creşterea gradului de siguranţă al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, zona adiacentă şi pe traseele de deplasare din zona celor 18 unităţi de învăţământ preuniversitar, dar şi 16 grădiniţe aflate în competenţa unităţii.
De asemenea, zilnic, o subunitate de intervenţie a acţionat pentru soluţionarea apelurilor primite prin numărul unic de urgenţă 112 sau pentru intervenţia în vederea acordării sprijinului necesar patrulelor mixte şi celorlalte elemente de dispozitiv din Brăila.

În anul 2015, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au fost constatate, în mod independent, un număr de 182 infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 209 făptuitori, iar ca urmare a acţiunilor şi patrulelor mixte, jandarmii au participat la constatare altor 151 de infracţiuni.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 29 Ianuarie 2016, 12:47 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii