Politistii de frontiera braileni au intocmit dosare penale pentru braconaj piscicol

De A.Frangu 24 Martie 2014, 11:52 Fapt divers
In data de 21 martie a.c. in jurul orei 16.30, politistii de frontiera braileni i-au depistat pe cetatenii romani I. D., in varsta de 30 de ani si D.N. in varsta de 27 de ani in zona kilometrului 227 al fluviului Dunarea, in timp ce pescuiau comercial dintr-o barca de tabla propulsata de un motor marca Mercury folosind o plasa de pescuit din ata, cu care au capturat cantitatea de 8 kilograme de peste de diferite specii, fara a detine autorizatie in acest scop.

Politistii de frontiera braileni au ridicat in vederea continuarii cercetarilor barca din tabla in valoare de 1.200 lei si motorul marca Mercury in valoare de 2.000 lei si au intocmit lucrare penala celor doi barbati pentru savarsirea infractiunilor de nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit comercial si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Cateva ore mai tarziu, in jurul orei 16.30, politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector in cooperare cu un lucrator al Parcului Natural Balta Mica a Brailei au efectuat un control la o cabana amplasata in zona kilometrului fluvial 235, pe malul Insulei Mici a Brailei.  

Aici politistii de frontiera au descoperit ascunse in apropierea cabanei 5 plase de pescuit monofilament, un minciog prevazut cu un buton si cu un conductor electric din cupru in lungime de 4,5 metri, un dispozitiv de pescuit electric confectionat artizanal cu 5 conductori electrici si un motor de barca marca Mercury de 4 C.P.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca acea cabana apartine lui V.N. in varsta de 44 de ani, domiciliat in localitatea Giurgeni.

In acest caz politistii de frontiera braileni au ridicat in vederea continuarii cercetarilor plasele de pescuit monofilament, dispozitivul electric in valoare de 1.000 lei, conductorii electrici in lungime totala de 250 de metri in valoare de 125 lei si motorul de barca Mercury in valoare de 1.500 lei iar numitului V.N. i-au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunilor de detinerea si utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament si pescuit electric, detinerea aparatelor si dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

 

Autor A.Frangu 24 Martie 2014, 11:52 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate