Autori si complici ai inselaciunilor prin metoda Accidentul, identificati de politistii braileni

De A.Frangu 05 Iulie 2013, 20:52 Fapt divers
La data de 4 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, desfăşurând activităţi investigative, i-au identificat şi prins pe brăilenii C.Ştefan (23 de ani), P.Laurenţiu (22 de ani), Z.Marian (22 de ani) şi P.Ioan (26 de ani), suspectaţi de comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”.
 
În fapt, aceşti tineri, în cursul lunii iunie 2013, au ridicat prin servicii de transfer rapid (Western Union şi Money Gram) sume de bani transferate de părţi vătămate, domiciliate în Brăila, în urma apelurilor telefonice primite de la presupusul „avocat”, care, sub pretextul unui accident rutier fictiv în care ar fi fost implicate rude ale acestora, le solicita diferite sume de bani necesare pentru a despăgubi familiile aşa-ziselor victime.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că activitatea infracţională era coordonată de G.Petruş (26 de ani), brăilean deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Acesta se dădea drept avocatul din oficiu al rudelor implicate în accident şi determina victimele să depună sumele de bani în anumite conturi pe numele celor patru tineri.
   
S-a stabilit că la comiterea infracţiunilor a participat şi taximetristul D.Nicuşor (28 de ani), din Brăila, care avea rolul de a-i transporta deţinutului banii obţinuţi din înşelăciuni, pe care îi primea de la învinuitul de 23 de ani, în prezent acesta fiind căutat de poliţişti în vederea audierii.

Judiciariştii au mai stabilit că M.Dănuţ (26 de ani), în prezent arestat preventiv în altă cauză, la data de 12.05.2013, tot la îndemnul lui G.Petruş, a ridicat prin serviciul Money Gram o anumită sumă de bani trimisă de o brăileancă, care a fost înşelată prin aceeaşi metodă.

Valoarea totală a prejudiciului creat se ridică la suma de peste 12.000 de lei.

A fost începută urmărirea penală împotriva a şase dintre persoanele menţionate, primii patru fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Aceştia şi M.Dănuţ au fost, prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

De asemenea, în faţa instanţei de judecată va fi prezentat şi G.Petruş, cu aceeaşi propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

 

Autor A.Frangu 05 Iulie 2013, 20:52 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii