Ample acțiuni desfășurate de polițiștii brăileni la sfârșit se săptămâmă

De IPJ Braila 30 Ianuarie 2017, 17:08 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, la fiecare sfârşit de săptămână, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 27 şi 28 ianuarie a.c., poliţişti brăileni, împreună cu jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 135 de unităţi economice, legitimate 619 persoane, 301 fiind controlate corporal sumar, şi au oprite în trafic 403 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 108 şoferi.

De asemenea, au fost constatate 186 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de aproape 42.000 de lei, şi 3 infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale, 2 dintre acestea pentru încălcări la regimul rutier şi unul pentru furt calificat.

Dintre amenzile aplicate, cele mai multe (155) au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 20 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar restul la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere şi retras 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost efectuate controale şi la 8 unităţi de învăţământ, au fost verificaţi paznicii care îşi desfăşurau serviciul acolo, purtându-se discuţii cu factorii de conducere în scopul identificări elevilor problemă. Au fost depistaţi 3 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, în acest sens fiind întocmite informări către unităţile şcolare respective.

Exemple:
* La data de 27 ianuarie a.c., ora 21:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului l-au depistat pe un minor, în vârstă de 17 ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Eroilor, la intersecţia cu strada Matei Basarab, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor, că maşina i-a fost încredinţată acestuia de către un brăilean de 24 de ani.
Acestuia din urmă i-a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de încredinţarea unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu deţine permis de conducere, iar primului, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

* În seara de 28.01.2017, la ora 21:00, poliţişti de la Poliţia Oraşului Însurăţei l-au depistat în trafic pe un bărbat de 32 de ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, care conducea autoturismul pe DE 584, în localitatea brăileană Viziru, având viteza de 82 km/h, înregistrată de aparatul radar.
Poliţiştii au stabilit că autoturismul este radiat din circulaţie din data de 06.06.2016 de către autorităţile germane.
A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

 

Autor IPJ Braila 30 Ianuarie 2017, 17:08 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii