ACŢIUNILE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR CONTINUĂ

De IPJ Braila 15 Mai 2017, 08:38 Fapt divers

În această perioadă, poliţiştii din întreagă ţară acţionează, în sistem integrat, în baza unui plan elaborat la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale şi accidentele rutiere, pentru liniştea şi siguranţa oamenilor şi de a combate ilegalităţile de orice gen.

În acest weekend, poliţiştii brăileni, acţionează atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă sunt angrenaţi în acţiunile preventiv-reactive.

Pe timpul activităţilor desfăşurate în zilele de 12 şi 13 mai a.c., au fost verificate 84 de societăţi comerciale şi 28 de paznici, legitimate 455 de persoane, dintre care 26 au fost controlate corporal sumar, şi oprite în trafic 448 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etolitest 81 de şoferi.

Ieri, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei), şi au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 54.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiştilor brăileni.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 117 sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 26 au fost aplicate pentru traversarea neregulamentară, 36 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto.

 

Autor IPJ Braila 15 Mai 2017, 08:38 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii