Razii și acțiuni preventive desfășurate de polițiștii brăileni în weekend

De IPJ Braila 13 Martie 2018, 10:28 Fapt divers

În ziua de 09.03.2018, interval orar 09.00-12.00, lucrători din cadrul Biroului Proximitate, au acţionat pe raza Mun. Brăila, pe linia prevenirii absenteismului şcolar şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale săvârşite în incinta şi în apropierea unităţilor de învătământ, ocazie cu care s-au desfăşurat următoarele activităţi:
-unităţi de învăţământ verificate = 9;
-persoane legitimate în zona unităţilor de învăţământ = 17;
-societăţi comerciale controlate = 4;
-elevi identificaţi care absentau de la orele de curs nu au fost identificaţi;
-discuţii cu factorii de conducere ai unităţilor de învăţământ = 9;
-paznici controlaţi = 9;
-sancţiuni contravenţionale aplicate = 2, din care:
                                  - 1 la Lg.61/1991 Rep – 500 lei;
                                  - 1 la OUG 195/02 – Avr.     
       
Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 09, 10 şi 11 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 25 societăţi comerciale, legitimate 300 persoane şi oprite în trafic  232 autovehicule. De asemenea, aceştia au constatat 89 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 35.088 lei.

Dintre amenzile aplicate 73 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 14 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991- M şi 2 la alte acte normative. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

Autor IPJ Braila 13 Martie 2018, 10:28 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii