Acţiuni preventive și pentru siguranța rutieră

De IPJ Braila 25 Ianuarie 2017, 16:23 Fapt divers

În ziua de 24 ianuarie 2017, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei şi cu jandarmi, au acţionat, în municipiu şi judeţ, pe linia respectării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, ordinea şi liniştea publică, şi pentru combaterea ilegalităţilor privind actele de comerţ.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 27 de societăţi comerciale, legitimate 103 persoane, dintre care 10 controlate corporal sumar, oprite în trafic 62 de autovehicule şi testaţi cu aparatul etilotest 25 de şoferi. De asemenea, au fost constatate 34 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 6.400 de lei, dintre care 26 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 2 la alte acte normative.

*Exemplu: Ieri, la ora 16:20, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică      l-au depistat, pe Şoseaua Buzăului, pe un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Chişcani, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 0,6 metri cubi de material lemnos, diverse esenţe, fără a deţine documente legale de provenienţă.  
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de 300 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Acţiuni pentru siguranţa rutieră

În ziua de 24 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Astfel, poliţiştii au constatat 62 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 12.375 de lei, au ridicat în vederea suspendării 1 permis de conducere şi au retras 1 certificat de înmatriculare.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 12:15, poliţişti din cadrul Serviciului  Rutier au depistat-o pe o brăileancă, în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DE 584, având numărul de înmatriculare provizoriu expirat din data de 18.01.2017. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

 

Autor IPJ Braila 25 Ianuarie 2017, 16:23 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii