Actiuni preventive pe artele rutiere din Braila si judet

De IPJ Braila 21 Mai 2013, 22:52 Fapt divers
În perioada 13 - 19 mai 2013, toate structurile de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice, pe raza  municipiului Braila şi oraşelor din judetul Braila  şi în zonele de pe raza de competenţă.

Activităţile poliţiştilor au vizat, în această perioadă, combaterea indisciplinei pietonilor sau a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere celor care traversează regulamentar, pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ şi s-au  concentrat în intervalele orare cu risc criminogen major.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave, la nivelul IPJ Brăila, relevă faptul că, în primele 4 luni a.c., s-au produs 23 de accidente de circulaţie grave, din care au rezultat 7 persoane decedate şi 21 de persoane rănite grav, ceea ce, comparativ cu perioada similară a anului 2012, reprezintă o scădere cu 11 a numărului de accidente, a persoanelor rănite grav cu 8, în timp ce numărul persoanelor decedate a scăzut cu unul.

Din totalul acestora, în primele 4 luni ale acestui an, un număr de 4 accidente, soldate cu doi morţi şi 3 răniţi grav, au avut drept cauză principală de producere traversarea neregulamentară a drumului public de către  pietoni, iar două, cu două persoane rănite grav, s-au înregistrat pe fondul neacordării priorităţii de trecere a pietonilor.

În cadrul acestor acţiuni au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele poliţiei rutiere.

Poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat activităţi de prevenire şi cu elevii din şcolile generale din municipiu şi judeţ, precum şi în unităţile de învăţământ preşcolar.

Principalul scop al acestor activităţi preventive a fost reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, determinate de încălcarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

 

Autor IPJ Braila 21 Mai 2013, 22:52 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii