Polițiștii au actionat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo

De Redactia 09 Ianuarie 2016, 13:38 Fapt divers

În ultimele 24 de ore, peste 2.200 de poliţişti au acţionat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. La această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, cu 979 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire. Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, pentru neîntreţinerea carosabilului, iar 3 conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă.

De asemenea, au fost salvate de la îngheţ 5 persoane fără adăpost, care au fost identificate şi transportate la centrele sociale de unităţile de Ambulanţă.

Poliţiştii vor continua să acţioneze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, conform dispoziţiilor ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă.

Reamintim că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere, circulaţia rutieră la nivel naţional desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

 

Autor Redactia 09 Ianuarie 2016, 13:38 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii