Actiuni desfasurate de politistii braileni în perioada 17-19 aprilie 2015

De IPJ Braila 21 Aprilie 2015, 22:21 Fapt divers

În perioada 17-19 aprilie a.c., poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

Poliţiştii rutieri, de ordine publică şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, au acţionat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale și pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pentru a reduce numărul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

Echipele de poliţişti au efectuat controale la 13 societăţi comerciale cu profil discotecă, au legitimat 84 de persoane şi controlat în trafic 60 de autovehicule.

De asemenea, pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au constatat 22 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 23.464 de lei, 6 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 13 conform O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

Exemple:
Vineri, la ora 9.05, poliţişti de la Serviciul Rutier l-au depistat în trafic, pe DN23, în localitatea Latinu, comuna Măxineni, pe A.Patalai (28 de ani), din orașul Babadag, judeţul Tulcea, în timp ce transporta cu autoutilitara aproape 500 de kg de lână brută, fără să dețină documente de proveniență sau de însoțire.
Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cantitatea de lână a fost ridicată în vederea confiscării.
***
Vineri, poliţişti de la oraşul Însurăţei şi Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru l-au depistat, pe DE 584, în zona unui popas turistic, pe S.Marian (45 de ani), din comuna Viziru, în timp ce oferea spre comercializare 61 kg de peşte, din specia scrumbie, din portbagajul autoturismului.

Peştele, în valoare de 900 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare, deţinere şi transport de peşte fără documente de provenienţă, conform prevederilor O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
***
Sâmbătă, la ora 22.30, poliţişti de la Postul de Poliţie Comunal Gemenele l-au depistat, într-un cafe-bar din localitate, pe T.Valentin (30 de ani), din comună, care avea asupra sa un cuţit cu lungimea lamei metalice de 25 de cm.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor Art. 372 din Codul Penal, pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.
***
Duminică dimineaţă, la ora 5.45, poliţişti de la Biroul Rutier l-au identificat pe P.Ionuţ (20 de ani), din comuna Vădeni, care, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Hepites, din municipiu, a tamponat trei autoturisme staţionate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor Art. 336 din Codul Penal.
***
Vineri, între orele 9.30- 13.00, poliţişti de la Biroul Proximitate au acţionat în municipiu pentru prevenirea şi combaterea faptelor care încalcă normele de convieţuire socială, precum practicarea prostituţiei şi a cerşetoriei.

Poliţiştii au legitimat 24 de persoane, au controlat 5 unităţi de alimentaţie publică, au identificat şi consiliat 21 de persoane cu grad ridicat de victimizare, şi au constatat 10 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 3.080 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Dintre sancţiunile aplicate, 3 au fost pentru apelare la mila publicului şi 6 pentru atragerea persoanelor în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu scopul de a obţine foloase materiale.

Pe timpul desfăşurării acestei acţiuni, poliţiştii au consiliat şi persoanele vârstnice, cărora le-au distribuit pliante cu caracter preventiv, privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin telefon.

 

Autor IPJ Braila 21 Aprilie 2015, 22:21 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii