Polițiștii brăileni au desfășurat activități pentru prevenirea violenței

De IPJ Braila 02 Octombrie 2018, 17:21 Fapt divers

Ziua Internaţională a Nonviolenţei, care se sărbătoreşte în data de 2 octombrie, a constituit un bun prilej pentru reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, de a  se adresa cetăţenilor cu recomandări pentru prevenirea actelor de violenţă.

Demersul oamenilor legii a fost organizat sub egida Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive,  s-a înscris în seria activităţilor preventive derulate în cadrul evenimentului Săptămâna prevenirii criminalităţii şi a avut loc în municipiul Brăila, în zone intens tranzitate de cetăţeni.

Poliţiştii şi jandarmii le-au vorbit cetăţenilor despre împrejurările şi atitudinile care favorizează producerea actelor de violenţă pe stradă, la petreceri sau în mediul familial, despre sancţiunile pe care le riscă persoanele care le săvârşesc şi despre ordinul de protecţie care poate fi emis împotriva agresorului, în cazurile de violenţă domestică. De asemenea, le-au oferit pliante cu informaţii şi recomandări pentru prevenirea implicării, în calitate de autori sau victime, în fapte săvârşite cu violenţă.

Specialistul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila a oferit informaţii despre modul în care consumul de alcool influenţează comportamentul unei persoane, insistând asupra pierderii autocontrolului şi creşterii agresivităţii, aspecte care stau la baza comiterii infracţiunilor cu violenţă.
De asemenea, a informat cetăţenii despre serviciile de consiliere pe care persoanele care îşi doresc să scape de dependenţa de alcool sau droguri ilegale, le pot primi, în condiţii de deplină confidenţialitate de la specialiştii C.P.E.C.A. Brăila.

Dintre recomandările transmise cetăţenilor, pentru a preveni implicarea acestora  în fapte cu violenţă, amintim:
- nu înjura, nu folosi gesturi sau cuvinte indecente ori jignitoare la adresa celor din jur;
- respectă părerile celorlalţi, nu țipa și nu folosi violența pentru a-ţi susţine punctul de vedere;
- nu te certa cu  persoane pe care le cunoşti ca fiind violente;
- evită compania persoanelor alcoolice; pe cât posibil, fereşte-te să intri în conflict cu acestea, nu le jigni şi nu le încuraja comportamentul agresiv;
- petrece cât mai puţin timp în locurile unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc;
- nu rămâne în bar până îţi pierzi controlul şi nu mai eşti conştient de ce faci;
- dacă atingi sau împingi pe cineva fără să vrei, prezintă-i scuze;
- în trafic, dă dovadă de respect şi toleranţă;
- nu încerca să îţi rezolvi singur problemele şi neînţelegerile cu cei din jur!

Apelează la sprijinul instituţiilor abilitate!

 

Autor IPJ Braila 02 Octombrie 2018, 17:21 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii