Acțiuni desfășurate de politiștii brăileni, în preajma sărbătorilor de iarnă 2017-2018

De IPJ Braila 03 Ianuarie 2018, 16:47 Fapt divers

În perioada 27 decembrie 2017- 2 ianuarie 2018, poliţiştii brăileni, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat pe raza municipiului şi a judeţului, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acţiunile poliţiştilor au vizat, în special, combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor, cluburilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, verificarea legalităţii comercializării produselor pirotehnice, depistarea şi sancţionarea şoferilor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive.

Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 34.529 de petarde, 113 baterii de artificii şi suma de 1.098 de lei, provenită din comercializarea produselor pirotehnice.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 7 societăţi comerciale, legitimate 397 de persoane, 9 fiind controlate corporal sumar, şi oprite în trafic aproape 300 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 108 conducători auto.

De asemenea, au fost constatate 17 infracţiuni şi au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 41.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 118 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 3 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură complementară, au fost ridicate 12 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La data de 2 ianuarie a.c., ora 22:26, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au identificat pe un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Vădeni, în timp ce conducea autoturismul, pe raza municipiului, fără a poseda permis de conducere.
În momentul opririi, acesta le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere fals, emis de autorităţile spaniole, pe care l-ar fi cumparat, la data de 17.01.2017, de la o persoană necunoscută din Spania.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi complicitate la uz de fals.
**
La data de 30 decembrie 2017, ora 23:30, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un brăilean, în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Industriei, având o îmbibaţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Autor IPJ Braila 03 Ianuarie 2018, 16:47 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii